Oldtimer dag
14 april 2019

Weersverwachting
Terheijden
Meer weer in Terheijden

Hoe het allemaal is begonnen..

Mij is gevraagd om op te schrijven hoe de Terheijdens Oldtimer Vrienden en het oldtimer evenement in Terheijden tot stand is gekomen.

Ik ben in het bezit van twee oldtimer tractoren, een Mc Cormick uit 1968 en een Ursus uit 1951, wat een erg leuke hobby is. Al enige jaren liep ik met de gedachte rond om een oldtimerweekend te organiseren, maar om daar alleen mee aan de slag te gaan was onbegonnen werk.

Nu kwam er een nieuw lid bij de Brandweer die net als ik erg enthousiast was over oldtimers, Corné v/d Mast. Na een keer met hem over mijn idee voor een oldtimerweekend gesproken te hebben zag hij het wel zitten om daar iets mee te gaan doen. Corné wist nog wel iemand om het papierwerk en de vergunning te regelen, Marco Mureau (ook nog eens een ver familielid). De eerste aanzet was hiermee gedaan. Een naam was inmiddels ook verzonnen: Terheijdense Oldtimer Vrienden of kortweg de TOV.

Pas toen begon het eigenlijk want wat moest er een hoop werk verzet worden om zo'n dag te organiseren. Sponsoren moesten gevonden worden, een tent, vergunningen catering etc. en het belangrijkste: vrijwilligers om het evenement mee te begeleiden en een weiland om het allemaal op te laten plaatsvinden.

Nadat Corné en ik Terheijden hadden rondgereden kwamen we uit bij de familie Van Haperen. Zij vonden het geweldig dat we dit bij hen wilden organiseren en we kregen de volle medewerking van hun zoon Niels (waarvoor nog altijd hartelijk dank). Hij en zijn tractor bleken onmisbaar.

Toen werd er een datum geprikt voor het eerste TOV-weekend: 15 april 2007.

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan. Een tent werd geleend van de EDTOV uit Made en deze werd op de vrijdagavond opgebouwd. Op de zaterdag werd het interieur (wat oude stoelen, tafels en een bar van wat oude planken) erin geplaatst, het aggregaat en de toiletwagen aangesloten en klaar waren we. José zou de catering regelen dus dat was al een grote zorg minder. Ze had Kees van Dongen geregeld voor de drank, compleet met een koelwagen en wat koelkasten. Ook de statafels ontbraken niet! Zaterdagmiddag was alles gereed en het weer liet zich van zijn beste kant zien, dus alle deelnemers konden komen.

Gelukkig wisten veel deelnemers en bezoekers op zondag het evenement te vinden, zelfs boven verwachting. Het weer was prima, het bier was koud, het was een geweldige dag met veel bezoekers en deelnemers met prachtige oldtimer auto's, tractoren, fietsen, brommers, motoren, legervoertuigen enz. Het werd een dag waar we trots op konden terugkijken. In een woord GEWELDIG.

's Avonds om 19.00 uur was alles weer opgeruimd en hebben we nog lekker gebarbecued met alle vrijwilligers als dank voor de inzet.

Ik wil dan ook alle vrijwilligers van alle edities hartelijk bedanken voor hun inzet want zonder vrijwilligers is er geen oldtimerdag.

Graag tot een volgende keer!

B. Mureau.

Sponsors:

Logo BoelsLogo Rasenberg Terheijden 

Logo Van Riel DIO Drogisterij Relinde Fijnaut 

Logo van der Mast Bedrijfswagens

Logo GoodyearLogo FuldaLogo SavaLogo Sava

Logo Lijst Harry Bakker

 Logo Gebr. van Oorschot      

 Lambregts B.V. 

 Autoparts of Holland Visker interieurbouw

   Hagendoorn Tuinen & Sierbestratingen